Forskning & Metodik
Expertområde inom verksamheten
Målet med forskningsprocessen är att utveckla ny kunskap vilket man gör med metoderna utforskande forskning (formulerar nya problem), konstruktiv forskning (utvecklar lösningar till ett problem) och empirisk forskning (testar en lösning genom empiriska bevis).


25+ Years Of Experience
Forskning är systematiskt arbete för att ta fram ny kunskap.
Vanligt förekommande metoder för att bedriva forskning är genom experiment, intervjuer, simulering, statistiska undersökningar, fältstudier m.fl.


Jag har studerat forskning och metodik på en grundläggande nivå på universitetet. Min kunskap består av både teori och praktisk tillämpning.
Pär Persson, Grundare & Föreläsare
- Kompetens
- Erfarenhet
Bred Kompetens
Samhällspusslets grundare och föreläsare, Pär Persson, har grundläggande kompetens inom forskning och metodik. Kunskapen är förvärvad från Uppsala Universitet, Stockholms Universitet och Växjö Universitet. Samtliga fakta och resonemang inom verksamheten, bortsätt från föreläsarens personliga åsikter vilka alltid framgår tydligt, bygger på vetenskaplig teori och vetenskaplig forskning i form av studier av samhället och dess individer.
-
Expertområden
- Forskningens grunder & tillvägagångssätt
- Kvalificerade antaganden - kritik mot forskning

Att prova vetenskapliga teorier i verkligheten är en viktig del i forskningen. Det är mycket svårt och oftast inte önskvärt att enbart bedriva forskning bakom ett skrivbord.
Grundaren och föreläsaren har stor erfarenhet av att undersöka samhället och dra slutsatser utifrån egna upplevelser. Med andra ord själv upplevt på vilket sätt teori stämmer in på verkligheten vi lever i.
-
Erfarenhet
- Grundaren & Föreläsaren har skrivit två akademiska uppsatser vilka bestått av ett forskningsmässigt upplägg, struktur och metodologisk process.
- Grundaren och Föreläsaren har själv genomfört empirisk forskning på fältet i samband med yrkesutövning.
-
Kvalificerade antaganden
- Under yrkesutövning ute i samhället har en insikt infunnit sig att teori och verklighet inte alltid stämmer överens. Grundaren & Föreläsaren riktar kritik mot forskningens monopol att ofta påstå den absoluta sanningen.
- I föreläsningen "Kvalificerade antaganden" riktar föreläsaren kritik mot den klassiska forskningens monopol till sanning och presenterar en rad andra synsätt och slutsatser i ämnet.


Seriös argumentation bygger på vetenskap och inte subjektivt tyckande.
Pär Persson, Grundare & Föreläsare
Föreläsningar bokas enskilt eller flera tillsammans i ett paket. Det finns möjlighet att skräddarsy föreläsningen beroende på behov och önskemål. Jag hjälper gärna till att rekommendera ämne och inriktning och kan även bistå med förslag på olika paket.

Jag hjälper dig med alla typer av frågor du kan ha när det gäller verksamheten, föreläsarens kompetens eller utbudet. Du når mig på telefon och mail kontorstid.